Kavinė. Cappuccino ir gabalėlis torto be alergenų?
Kaip gi ta mažytė moteriška nuodėmė, saldi akimirka: puodelis cappuccino ar latte bei gardus desertas, laikantis hipoalerginės dietos?
Niekada nebuvau saldumynų maniakė, vis gi „nutikus” šiai dietai, labiausiai savo mityboje pasigedau gardžios balintos kavos ir deserto. Pažiūrėjus į alergenų sąrašą, juk ne man vienai kyla klausimas, jei nebenaudojami pieno produktai, kiaušiniai, miltai (kvietiniai miltai), ar lieka racione kažkas nuodėmingai gardaus? Patikėkite, čia slypi tikri gardūs atradimai! Keletą iš jų paminėjau receptų skiltyje, kaip ir pasidalinau patarimais kuo pakeisti kiaušinį kasdieniuose receptuose ar kokios vyrauja miltų rūšys, kuo gali būti pakeisti kvietiniai miltai, na, o šis įrašas visą dėmesį skiria būtent kavinių meniu.
Desertas be alergenų mieste
Mano atradimas – kavinės, kuriose pateikiami veganiški desertai. Šiems desertams pagaminti nėra naudojami pieno produktai, kiaušiniai. Galima rasti ir tokių, kurių sudėtyje nenaudojami kvietiniai miltai (yra begalė kitų rūšių, pakeičiančių tradicinius kvietinius miltus: ryžių,avinžirnių, avižų, kukurūzų miltai ir kt.). Kartais gali pakišti koją tokios sudedamosios dalys kaip riešutai ar soja, tačiau pritaikius jūsų alergenų sąrašo „filtrą” veganiškų desertų meniu vis tiek liks keli pasirinkimai, ir tikrai gardūs atradimai!
Jeigu Jūsų racione, pritaikius alergenų filtrą, liko toks produktas kaip kava – neabejoju, bent kartais pagalvojate apie puodelį cappuccino ar latte. Manajame meniu labai ilgai vyravo juoda kava, kol suradau savus būdus ją paskaninti. Labai džiugu, nemažai specalizuotų kavos namų siūlo kavą būtent su augaliniu pienu: avižų, migdolų, kokoso ir kt. Avižų pienas ir kava mano skonio receptoriams nėra gardus derinys, migdolų pienas ir sojų pienas – mano alergenų sąraše, o būtent trečiasis, kokosų pienas – asmeninis atradimas. Gal pieno puta ir ne tokia, kaip plakant su tradiciniu karvės pienu, tačiau savo skoniu net gi pralenkia standartinį pasirinkimą! Kokosų pienas įvairia forma mūsų namų virtuvėje tapo karaliumi, naudojamas ne tik kavai paskaninti, bet ir kaip karvės pieno pakaitalas įvairiausių receptų sudėtyje.
Kalbant apie kavą, kakavą ir kitus gardžius gėrimus kavinės meniu, ypač tiems, kurių alergenų filtraskavos ir kakavos nepraleidžia, rekomenduoju susipažinti ar iš naujo atrasti kerobą (kerobas – saldžiavaisio pupmedžio milteliai). Patikėkite, su augaliniu pienu paruoštas kerobas – gardus pasirinkimas šalia Jūsų išsirinkto deserto! Jo skonis šiek tiek primena kakavos, tačiau yra savitas ir išskirtinis. Sakyčiau dar vienas puikus atradimas, apie kurį, tikėtina, nebūčiau sužinojusi, jei ne hipoalerginės dietos iššūkis.
Kavinių ir restoranų skiltyje pateikiu keletą mano atrastų puikių vietų, kur galima pasilepinti puodeliu kerobo, cappuccino ar kakavos su gardžiu desertu be alergenų.
Turite puikų atradimą, vertą pasidalinimo? Rekomenduokite!
Belgiškų vaflių receptas
Naminiai veganiški belgiški vafliai be kiaušinio, pieno produktų, kviečių ir net gliuteno?
Skanutėliai vafliai be alergenų, vegan, be gliuteno – šis receptas, kaip ir daug kitų kepinių be visko – Viskas BE narių erdvės receptų knygoje.