Kalafiorų košė

Kalafiorų košė

Nustebsite, kokią gardžią bulvių košę galima pasigaminti be bulvių ir pieno produktų!
Kam to reikia?
Pirma – skonių ir vitaminų įvairovė. Įprastas daugumai patiekalas – visai kitomis spalvomis. Taip skanu, kad mano mažoji valgytoja prašė pakartoti, visai nesuprasdama, kad čia tas pats žiedinis kopūstas, kuris paprastai lėkštėje nėra prie mylimiausių daržovių. Antra – kartais alergija maistui užklumpa visai netikėtiems produktams ir jau teko pažinti ne vieną atvejį, kai bulves iš raciono tiesiog eliminavo apsilankiusi hipoalerginė dieta.
Abiem atvejais – rekomenduoju paragauti, skanus garnyras, įvertins ne tik namiškiai, bet ir svečias!
Viskas BE – pieno produktų, bulvių.
Pasiruošimo laikas 30 minutes
Patiekalas Appetizer, Main Course, Side Dish

Ingredientai
  

  • 1 vnt. Žiedinis kopūstas
  • 1 vnt. Kaliaropė (ropinis kopūstas)
  • 250 ml Avižų grietinėlė (arba kokosų pienas iš skardinės)
  • 2-3 v. š. Maistinių mielių dribsniai
  • 1 l Vanduo
  • žiupsnelis Druska

Gaminimo eiga
 

  • Tikslaus vandens kiekio neišmatavau, bet jo reikia tiek, kad tilptų ir būtų apsemti susmulkinti žiedinio kopūsto žiedinėliai ir kaliaropės gabalėliai. Pilame į puodą vandenį, 150 ml grietinėlės, pasūdome ir paliekame užvirti. 
  • Smulkiname žiedinėliais žiedinį kopūstą. Kuo bus smulkesni – tuo trumpiau virs. Aš palikau tokiais didesniais, maždaug 3-5 cm. Nulupame ir kubeliais supjaustome kaliaropę. 
  • Skysčiui užvirus – beriame daržoves ir verdame, pridengus kol suminkštės (mano žiedynai nebuvo labai smulkūs, tai virė 15-20 min.). 
  • Daržovėms suminkštėjus, nusunkiame skystį, pilame avižų grietinėlę ir "blenderiuojame" iki vientisos masės. Paragaujame, jei trūksta druskos, pasūdome, suberiame maistines mieles ir maišome, kol jos ištirps. 

Pastabos

Skanaus!
Raktažodžiai be bulvių, be cukraus, be gliuteno, be kiaušinių, be kviečių, be pieno, be riešutų, be sojos
Pasidalinti Facebook Išsisaugoti Pinterest

Parašykite komentarą

Pirkinių krepšelis