Kalafiorų košė
Nustebsite, kokią gardžią bulvių košę galima pasigaminti be bulvių ir pieno produktų! Kam to reikia? Pirma – skonių ir vitaminų įvairovė. Įprastas daugumai patiekalas – visai kitomis spalvomis. Taip skanu, kad mano mažoji valgytoja prašė pakartoti, visai nesuprasdama, kad čia tas pats žiedinis kopūstas, kuris paprastai lėkštėje nėra prie mylimiausių daržovių. Antra – kartais alergija maistui užklumpa visai netikėtiems produktams ir jau teko pažinti ne vieną atvejį, kai bulves iš raciono tiesiog eliminavo apsilankiusi hipoalerginė dieta.Abiem atvejais – rekomenduoju paragauti, skanus garnyras, įvertins ne tik namiškiai, bet ir svečias!Viskas BE – pieno produktų, bulvių.
Ingredientai
- 1 vnt. Žiedinis kopūstas
- 1 vnt. Kaliaropė (ropinis kopūstas)
- 250 ml Avižų grietinėlė (arba kokosų pienas iš skardinės)
- 2-3 v. š. Maistinių mielių dribsniai
- 1 l Vanduo
- žiupsnelis Druska
Gaminimo eiga
- Tikslaus vandens kiekio neišmatavau, bet jo reikia tiek, kad tilptų ir būtų apsemti susmulkinti žiedinio kopūsto žiedinėliai ir kaliaropės gabalėliai. Pilame į puodą vandenį, 150 ml grietinėlės, pasūdome ir paliekame užvirti.
- Smulkiname žiedinėliais žiedinį kopūstą. Kuo bus smulkesni – tuo trumpiau virs. Aš palikau tokiais didesniais, maždaug 3-5 cm. Nulupame ir kubeliais supjaustome kaliaropę.
- Skysčiui užvirus – beriame daržoves ir verdame, pridengus kol suminkštės (mano žiedynai nebuvo labai smulkūs, tai virė 15-20 min.).
- Daržovėms suminkštėjus, nusunkiame skystį, pilame avižų grietinėlę ir "blenderiuojame" iki vientisos masės. Paragaujame, jei trūksta druskos, pasūdome, suberiame maistines mieles ir maišome, kol jos ištirps.
Pastabos
Skanaus!