
Blynai be kiaušinių, be gliuteno
Blynų receptas, kuriuose pagrindas vietoj kiaušinio – obuoliai ir moliūgas. Gavosi tokie auksiniai, rudeniški, ir tikrai labai skanūs.Rugsėjis, tai metas, kai namai pakvimpa obuoliais ir kriaušėmis, o dažni namų virtuvės atributai – moliūgas ar cukinija. Keičiant kiaušinį, vietoj obuolių tyrės lygiai taip pat tinka ir kriaušės tyrė, o vietoj tarkuoto moliūgo – tarkuota cukinija. Šiuos blynus puikiai įvertino ir mano mažoji valgytoja!Viskas BE: be kviečių, be gliuteno, be pieno produktų, be kiaušinių. Tai iš ko jie? Iš sveikų ir skanių produktų, o skonis gaivesnis nei įprastinių blynų.
Ingredientai
- 2 vnt. Virti obuoliai
- 1 stiklinė (200ml) Tarkuotas moliūgas (arba cukinija)
- 2 v. š. Kokosų aliejus
- 4 v. š. Kukurūzų miltai
- Aliejus kepimui (puikiai tinka tas pats kokosų aliejus)
- žiupsnelis Druska
Gaminimo eiga
- Išverdame arba išgariname obuolius (tai darau jau nulupus ir pašalinus sėklas), sutriname juos į tyrę.
- Sudedame tarkuotą moliūgą (ar cukiniją), dedame tirpintą kokosų aliejų, beriame miltus, žiupsnelį druskos ir viską išmaišome.
- Belieka kepti ir skanauti su mėgiamais pagardais!
Pastabos
Idėjos padažams:
🍒kokosų jogurtas ir mėgiamas sirupas, uogos ar vaisiai;
🍒pasirinktas džemas ar uogienė;
🍒obuolienė, obuolių tyrė.