Raudonųjų lęšių troškinys su mėsa
Lęšiai – be galo maistingas maisto produktas, gausus baltymų, geležies, skaidulų, kitų naudingų medžiagų, ypač vertingų maitinantis be didžiųjų alergenų. Šįkart skani rekomendacija pietums ar vakarienei – lęšių troškinys su mėsa, daržovėmis. Ant mūsų virtuvės stalo tai buvo eksperimentas, o tai, kad iš didžiulio puodo antram kartui beveik neliko nieko – reiškia labai vykęs eksperimentas, vertas rekomendacijos!VISKAS BE: pieno produktų, kiaušinio, kviečių (taip pat ir be gliuteno), sojos. Sveika, maistinga ir gana lengva, puikiai tinka vasaros meniu.
Ingredientai
- 500 g Kiaulienos sprandinė
- 1½ stiklinė Skaldyti raudonieji lęšiai
- 5 stiklinės Vanduo
- 1 vnt. Svogūnas, didesnis
- 2 vnt. Morkos
- 3 vnt. Bulvės, vidutinio dydžio
- 3 saujos Žiedinis kopūstas
- ¼ vnt. Cukinija, nedidelė
- 2 vnt. Pomidorai
- 2 skiltelės Česnakas
- 2 a. š. Bazilikas
- 1 a. š. Druska
- Druska, pipirai, bazilikas po žiupsnelį kepant mėsą
- Šviežios petražolės, lapeliai, žiupsnelis
- Aliejus kepimui
Gaminimo eiga
- Supjaustome kubeliais mėsą, dedame ją į įkaitintą keptuvę su aliejumi kepimui, lėtai kepiname, kol lengvai apskrus kraščiukai. Kepant pagardiname žiupsneliu druskos, pipirų.
- Susmulkiname svogūną, kubeliais supjaustome luptas morkas.
- Į puodą, kuriame gaminsime troškinį, pilame aliejaus kepimui, įkaitiname ir lėtai kaitinant pakepiname svogūnus ir morkas, kol svogūnai suminkštės ir pageltonuos.
- Beriame baziliką, dedame trintą česnaką ir pakepiname dar ±1 min. Tuomet suberiame nuplautus lęšius, užpilame karštu vandeniu, palaukiame kol užvirs ir suberiame kubeliais pjaustytas bulves bei beriame druską.
- Leidžiame pasitroškinti 10 min. ir suberiame žiedynėliais smulkintus žiedinius kopūstus, kubeliais pjaustytą cukiniją, smulkintus pomidorus, kepintę mėsą. Jeigu trūksta skonio intensyvumo – įberiame dar druskos ir baziliko.
- Patroškiname dar ±10 min., pateikiant papuošiame šviežiais petražolių lapeliais.
Pastabos
Skanaus!