Raudonųjų lęšių troškinys

Raudonųjų lęšių troškinys su mėsa

Lęšiai – be galo maistingas maisto produktas, gausus baltymų, geležies, skaidulų, kitų naudingų medžiagų, ypač vertingų maitinantis be didžiųjų alergenų. 
Šįkart skani rekomendacija pietums ar vakarienei – lęšių troškinys su mėsa, daržovėmis. Ant mūsų virtuvės stalo tai buvo eksperimentas, o tai, kad iš didžiulio puodo antram kartui beveik neliko nieko – reiškia labai vykęs eksperimentas, vertas rekomendacijos!
VISKAS BE: pieno produktų, kiaušinio, kviečių (taip pat ir be gliuteno), sojos. Sveika, maistinga ir gana lengva, puikiai tinka vasaros meniu. 
Patiekalas Main Course

Ingredientai
  

  • 500 g Kiaulienos sprandinė
  • stiklinė Skaldyti raudonieji lęšiai
  • 5 stiklinės Vanduo
  • 1 vnt. Svogūnas, didesnis
  • 2 vnt. Morkos
  • 3 vnt. Bulvės, vidutinio dydžio
  • 3 saujos Žiedinis kopūstas
  • ¼ vnt. Cukinija, nedidelė
  • 2 vnt. Pomidorai
  • 2 skiltelės Česnakas
  • 2 a. š. Bazilikas
  • 1 a. š. Druska
  • Druska, pipirai, bazilikas po žiupsnelį kepant mėsą
  • Šviežios petražolės, lapeliai, žiupsnelis
  • Aliejus kepimui

Gaminimo eiga
 

  • Supjaustome kubeliais mėsą, dedame ją į įkaitintą keptuvę su aliejumi kepimui, lėtai kepiname, kol lengvai apskrus kraščiukai. Kepant pagardiname žiupsneliu druskos, pipirų.
  • Susmulkiname svogūną, kubeliais supjaustome luptas morkas.
  • Į puodą, kuriame gaminsime troškinį, pilame aliejaus kepimui, įkaitiname ir lėtai kaitinant pakepiname svogūnus ir morkas, kol svogūnai suminkštės ir pageltonuos.
  • Beriame baziliką, dedame trintą česnaką ir pakepiname dar ±1 min. Tuomet suberiame nuplautus lęšius, užpilame karštu vandeniu, palaukiame kol užvirs ir suberiame kubeliais pjaustytas bulves bei beriame druską.
  • Leidžiame pasitroškinti 10 min. ir suberiame žiedynėliais smulkintus žiedinius kopūstus, kubeliais pjaustytą cukiniją, smulkintus pomidorus, kepintę mėsą. Jeigu trūksta skonio intensyvumo – įberiame dar druskos ir baziliko.
  • Patroškiname dar ±10 min., pateikiant papuošiame šviežiais petražolių lapeliais.

Pastabos

Skanaus!
Raktažodžiai be cukraus, be gliuteno, be kiaušinių, be kviečių, be pieno, be riešutų, be sojos
Pasidalinti Facebook Išsisaugoti Pinterest

Parašykite komentarą

Pirkinių krepšelis