Risotto su vištiena ar kalakutiena
Risotto – patiekalas, kurį paruošti greita ir paprasta kaip 2 x 2, o rezultatas ypatingas. Ši versija gana greita ir paprasta, sugaišite viską suruošti tik apie 20 minučių, o toliau visa "magija" vyksta savaime. Ir reikalinga tik viena keptuvė!Viskas BE didžiųjų alergenų: be pieno produktų, be kiaušinių, be kviečių ar gliuteno, sojos. Ryžiai jūsų alergenas? Sprendimas – sorgų kruopos.
Ingredientai
- 400 g Kalakutienos šlaunelių mėsa be kaulo (arba filė)
- 200 ml Ryžiai (risotto – apvaliagrūdžiai ar abrorio)
- 400 ml Karštas virintas vanduo
- 2 vnt. Svogūnas
- 250 ml Kokosų pienas, skardinėse
- 2 a. š. Bazilikas
- 1 a. š. Raudonėlis
- Druska, pipirai
- Aliejus kepimui
- Aliejus kepimui
Gaminimo eiga
- Mėsą supjaustome vidutinio dydžio kubeliais. Įkaitiname keptuvę su šiek tiek aliejaus ir pakepiname mėsą, barstytą druska, pipirais. Kepame kol lengvai apskrus.
- Kol kepa mėsa – smulkiai supjaustome svogūną, užviriname arbatinuką vandens.
- Mėsai iškepus, išimame ją ir pridengiame laukti šiltai tolimesnės savo eilės. Tuo tarpu į keptuvę beriame svogūną, kepiname kol suminkštės. Tada beriame druskos, pipirų, baziliką, raudonėlį, pakepiname dar porą minučių ir suberiame į keptuvę ryžius. Viską pakepiname kartu dar 5-7 minutes, tada lėtai supilame kokosų pieną, išmaišome. Po minutės supilame karštą vandenį, išmaišome, paliekame lėtai troškintis apie 50 min.
- Likus troškintis 15 min. suberiame į rizotą mėsą, išmaišome.
- Patiekiant pabarstome šviežiais krapais, šalia dera konservuotos darželės, lengva rūgštelė patiekalui suteikia spalvų. Greita, paprasta ir neabejotinai verta vietos savaitės meniu.
Pastabos
Ryžiai jūsų alergenas? Pakeiskite ryžius į sorgų kruopas.