Sveiki varškėčiai be gliuteno, be kiaušinių
Dažnai esant alergijai pieno produktams – kefyras, natūralus jogurtas ar varškė nedideliais kiekiais virtuvėje dalyvauti visgi gali. Kadangi mano mažoji alergiukė jau draugauja su kefyru ir jogurtu, ryto eksperimentas ir naujas patiekalas jos racione – kepti sveiki varškėčiai. Gavosi sudėtimi draugiški ir tikrai skanučiai, mano mažoji suvalgė viską ir po kurio laiko prašė pakartoti. Džiaugiasi mamos, pirmąkart gyvenime gaminusios keptus varškėtukus, širdis! Šiame recepte viskas be: kiaušinių, kviečių, gliuteno, cukraus.
Ingredientai
- 2 vnt. Gerai prinokę bananai,
- ½ vnt. Saldus obuolys
- 300 g Varškė
- 5 v. š. Kukurūzų miltai
- 4 v. š. Tirpintas kokosų aliejus
- 1 a. š. Cinamonas
- 4 vnt. Šviežios datulės (pasaldinimui, nebūtina)
- žiupsnelis Druska
- Aliejus kepimui
Gaminimo eiga
- Sutriname bananus, įtarkuojame obuolį. Įmaišome į gautą masę varškę, tiripintą kokosų aliejų, atskirtas nuo kauliukų ir smulkiai supjaustytas datules. Visą masę gerai išmaišome ar net permalame trintuvu ("blenderiu").
- Įmaišome miltus, cinamoną, druską ir kepame keptuvėje.
Pastabos
Skanaus!